Ghid pentru a respira mai bine

Ghid pentru a respira mai bine

Ghid pentru a respira mai bine

   Mecanismele haloterapei,speleoterapiei și a terapiei saline explicate

Vechea știință hindusă tradițională a sănătății și a medicinei, Ayurveda, recomandă spălarea zilnică a cavităților nazale cu apă salină. Această practică, numită „Neti”, a fost utilizată de yoghini pentru pregătirea meditațiilor extinse și a practicilor de yoga pentru a asigura căile respiratorii curate și deschise, rezultând o respirație ușoară.

Este ușor să respingeți sfatul bunicii de a face gargară cu apă salină ca un remediu vechi lăsat în urmă de știință. Așa cum a spus doctorul Philip T. Hagen, gargară cu apă salină călduță ușurează durerile de gât și accelerează recuperarea din coșuri și răceli și poate extrage excesul de lichid din țesutul inflamat din gât, relaxând și durerea. Dr. Philip Hagen a subliniat, de asemenea, că gargara cu apă salină slăbește mucusul gros, care poate elimina iritanții precum alergenii, bacteriile și ciupercile din gât. Concentrația de sare în sângele uman este de 0,9% în volum. Lacrimile și transpirația umană sunt, de asemenea, saline. Această prezență salină inhibă multe infecții potențial periculoase. Timp de multe secole, sarea a fost folosită în conservarea alimentelor.

Conform literaturii științifice, cantitatea de sare inhalată în timpul unei sesiuni de 45 de minute de Haloterapie / Terapie cu sare este de 100 de ori mai mică decât aportul zilnic recomandat de sare. Mai mult, cea mai mare parte a sării inhalate este îndepărtată din plămâni prin respirație și eliminarea mucusului.

„Arta medicinei constă în amuzarea pacientului în timp ce natura vindecă boala”. – Voltaire

   Ghid pentru a respira mai bine

Terapia cu sare și mecanismul de acțiune pentru conservarea alimentelor se bazează pe fenomenul osmozei. Osmoza este tendința unui solvent, de obicei apă, de a trece printr-o membrană semipermeabilă într-o soluție în care concentrația solutului este mai mare, egalizând astfel concentrația materialelor de pe ambele părți ale membranei. În esență, acest lucru înseamnă că, dacă o celulă este introdusă într-o soluție în care concentrația de solut de minerale este mai mare decât a sa, celula se va micșora.

În contextul Haloterapiei / Terapiei cu sare, virușii și bacteriile sunt uscate în plămâni după inhalarea mineralelor de sodiu și clorură (sare).

Ciliile bronșice se mișcă în mod constant în sus în căptușeala plămânilor și a traheei pentru a elimina materialele mucoase și străine. Îndepărtarea lor protejează plămânii de infecții și permite respirația mai ușoară. Experimentele efectuate de Dr. Albert P. Krueger și Dr. Richard F. Smith de la Universitatea din California au arătat modul în care ionizarea negativă îi afectează pe cei sensibili la alergeni în aer. Tuburile bronșice și traheea, sau traheea, sunt căptușite cu mici filamente numite cilii. Cilii mențin în mod normal un bici, cum ar fi o mișcare de aproximativ 900 de bătăi pe minut. Împreună cu mucusul, păstrează pasajele de aer ale omului libere de praf și polen. Krueger și Smith au expus țesutul traheal la ioni negativi. Acest lucru a dus la mișcarea ciliară accelerată până la 1.200 de bătăi pe minut și la creșterea fluxului de mucus.

Mucusul secretat în plămâni protejează plămânii prin prinderea de alergeni, bacterii și viruși.

Cu toate acestea, dacă mucusul nu este îndepărtat din plămâni, acesta devine toxic, scăderea volumului pulmonar și obstrucționarea căilor respiratorii. Ca urmare, acțiunea fizică (Haloterapie / Terapia cu sare) este uneori necesară pentru a îmbunătăți funcția pulmonară. „În mod uimitor, oamenii de știință au descoperit că bacteriile au suficientă conștiință colectivă sau chimică pentru a se uni și a forma colonii inteligente. Aceste colonii inteligente de bacterii se numesc” biofilme „.” (McCabe, 2004)

În plămâni, biofilmele bacteriilor acționează ca un microorganism multicelular și sunt anaerobe, ceea ce înseamnă că nu pot trăi într-un mediu bogat în oxigen. „Se formează o varietate prolifică de nișe de mediu, iar biofilmul oferă protecție împotriva antibioticelor și a toxinelor (substanțe otrăvitoare; în acest caz ioni încărcați negativ).” (Compensare, 2001)

Aerosolul cu sare uscată este încărcat negativ (cum ar fi oxigenul) și poate oxida structura biofilmului, ceea ce poate duce la dezintegrarea biofilmului.

Se poate compara oxidarea biofilmului cu ruginirea metalului. Astfel, structura biofilmului dezintegrată poate fi îndepărtată din plămâni. Cantități suplimentare de apă atrase de plămâni prin osmoză (cauzată de minerale sărate) diluează biofilmul, accelerând și mai mult eliminarea biofilmului și a mucusului.  McCabe, E. (2004). Inundați-vă corpul cu oxigen. Miami Shores, Florida: publicații energetice. Netting, J. (2001, 14 iulie). Știri științifice, 160, nr. 2, [17-32].

Declinare de responsabilitate: Informațiile din acest articol nu trebuie considerate ca un sfat medical. Informațiile conținute sunt rezultatul unor studii și cercetări extinse și ar trebui considerate doar ca o opinie. Informațiile din acest articol nu sunt menite să trateze, să diagnosticheze, să prescrie sau să vindece vreo afecțiune. Consultați întotdeauna medicul înainte de a lua orice produs sau de a urma orice sfat pe care l-ați citit în acest articol.

MSc. Eng. P.Eng. Specializare în inginerie chimică. Specializat în știința purificării apei și a aerului. Acum 15 ani s-a interesat de metodele naturale de vindecare, care l-au condus în zona terapiei cu sare și a dispozitivelor sale.

Sursa articolului: http://EzineArticles.com/5334289 , [http://www.iriswellbeing.com] 

Pentru mai multe articole de  la Prima Materia, vezi aceasta categorie.

Pentru mai multe informații abonamente la Salina Prima Materia, vezi aceasta categorie.