Bețișoarele parfumate – vindecare și curățare

Bețișoarele parfumate - vindecare și curățare

Bețișoarele parfumate – vindecare și curățare

    Când vine vorba de bețișoare parfumate, cei mai mulți dintre noi ne gândim la odorizante de cameră, dar în realitate, bețișoarele parfumate au mai multe beneficii pentru minte și corp. Uneori chiar și cei care le folosesc în mod regulat nu realizează importanța arderii bețișoarelor parfumate. Bețișoarele parfumate și tămâia au fost arse de milenii de către călugări și vindecători pentru puterile vindecătoare.

    Bețișoarele parfumate sunt indicate pentru studiu și putere de concentrare.

    Călugării ard bețișoare parfumate în timpul meditațiilor pentru concentrare și limpezirea gândurilor.Așa că dacă aveți de studiat, ardeți bețișoare parfumate pentru o minte mai clară și mai pătrunzătoare.

    Folosirea esenţelor parfumate datează din timpurile biblice, iar originea lor se presupune a fi Egiptul, unde răşinile şi lemnul unor arbori importaţi din Arabia şi coastele Somaleze se foloseau în cadrul ceremoniilor religioase. Ele erau folosite de faraoni, în scopul înlăturării mirosurilor neplăcute, pentru a îndepărta demonii şi pentru a gratifica prezenţa zeilor.

    În Japonia ele au fost aduse în secolul al VI-lea de către călugării budişti, care foloseau unele arome mistice în cadrul ritualurilor de purificare.

    Două sute de ani mai târziu, în timpul Erei Heian, delicatele arome ale Koh-ului (Esenţe parfumate Japoneze de înaltă calitate), au devenit pentru nobilii Curţii Imperiale, o sursă necontestată de bună dispoziţie şi delectare.

    În timpul Shogunatului din secolul al 14-lea, luptătorii samurai obişnuiau să-şi parfumeze coifurile şi armurile cu esenţe, în scopul dobândirii unei mândre aure de invincibilitate, pregătindu-se astfel să-şi înfrunte inamicii şi soarta.

    Chakrele sunt vortexuri energetice care realizează o multitudine de funcții și care se pot fi curățate printre altele și prin fumigare cu betișoare parfumate.

    Practicanţii moderni ai aceste elegante arte folosesc astăzi beţişoarele parfumate pentru a îmbunătăţi ambianţa birourilor şi căminurilor lor, pentru a-şi întâmpina oaspeţii într-un mod plăcut, pentru a sărbători cum se cuvine un eveniment deosebit, pentru a relaxa şi calma corpul şi mintea după o zi solicitantă şi pentru a-şi detensiona nervii obosiţi înainte de culcare. Din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat, conştient sau inconştient, ca prin folosirea de arome plăcute să aducă îmbunătăţiri mediului lor înconjurător şi aspectului lor.

    Dacă e să ne aprofundăm în istoria bețișoarelor parfumate aflăm că acestea datează de acum 7000 de ani, fiind folosite de marile civilizații în diverse ritualuri de purificare a locului.

    Obținute din substanțe vegetale odorante, mărunțite și amestecate, acestea elimină un parfum intens și plăcut care ne permite să alungăm starea de oboseală, gândurile care ne obsedează, sporește nivelul de concentrare și calmează spiritele.

    Astăzi tot mai mulți apelează la aceste arome și cu siguranță nu ne-am imagina o zi fără a folosi un miros, de aceea răspândim în propria locuință un miros care ne pătrunde adânc în conștient, ne relaxează și ne face să fim mai binevoitori, creează o ambianță pozitivă. – sursa Fengshui-art.

   Bețișoarele parfumate – vindecare și curățare Noi, cei de la Salina Prima Materia ne-am convins pe propria piele de beneficiile bețișoarelor parfumate și vă invităm să descoperiți parfumurile preferate în magazinul de pe strada Unirii nr.19 sau le puteți comanda pe magazinul online.

Pentru mai multe articole de  la Prima Materia, vezi aceasta categorie.