Povești de toamnă la Healthy Planet Expo 2018

În data de 9 septembrie 2018, am avut bucuria să participăm la Timișoara la Healthy Planet Expo, eveniment anual de promovare a stilului de viață natural și sănătos, organizat de Tânăr și Sănătos și Nadina PR & Events, în acest an într-o locație foarte inspirată în mijlocul naturii: Muzeul Satului Bănățean.

Mulțumim organizatorilor pentru invitația de a împărtăși din experiența, activitățile și cunoștințele noastre împreună cu un grup de expozanți ce împărtășesc aceleași pasiuni ca și noi , dar mai ales unui public de peste 1000 de participanți uimitor de interesat și receptiv la tot ce e nou și apropiat de natural.

La noi la tarabă…

Printre zecile de standuri cu produse naturale, ateliere de gătit sănătos, de yoga, fitness, și alte cele, ne-am așezat și noi taraba pe marginea uliței așteptând curioși vizitatorii. Ne-am delectat oaspeții cu nelipsita degustare de Apă Pi, produse din sare de Praid, cosmetice din sare, suplimente minerale și alimentare, produse din ganoderma și multe cele deja cunoscute din magazinul nostru. Dar bineînțeles, și cu informații prețioase despre terapia salină, sănătate și apă vie.

Apa noastră „cu superputeri”, după spusele unui junior entuziasmat a fost degustată de trecători între 2 și 80 de ani. „Mami, asta e ca apa noastră de la fântână de acasă!”, exclamă un alt prichindel însoțit de părinți. Am destăinuit despre mecanismul de filtrare și energizare a apei, despre efectele consumului pe timp îndelungat asupra sănătății și vitalității, precum și despre filozofia din spatele acestui proiect Pi, inițiat în Japonia în anul 1964.
Vizitatorii au fost bucuroși să afle că livrăm apă Pi și în Timișoara… și, cine știe, poate la un moment dat în toată țara.

Și produsele saline au fost la mare trecere. Sărurile de baie, sarea de gătit neprelucrată direct din Praid, lămpile cu sare, cosmeticele sărate, dar mai ales bolurile cu sare, concepute special pentru a beneficia de efectele minunate ale salinoterapiei și acasă.

Ne-am bucurat de asemenea de vizitele și poveștile depănate cu bloggerii din domeniile sănătate și lifestyle, Ancuța Coman, Nadina Jianu și Romina Faur, cărora le adresăm mulțumiri!

Un scurt interviu

Vestea apei noastre vie, a ajuns și la urechile lui Ileana Cosânzeana, care a venit cu echipa SZalt, proiect de streaming online, pentru a ne lua un scurt interviu. Am povestit despre beneficiile apei Pi, salinoterapie, și multe altele pe care vă invităm să le aflați în videoclipul de mai jos.

Conferința „Sarea și corpul uman”

Gabriel Mihaly, fondator al proiectului Prima Materia, a încântat publicul cu o prelegere despre importanța sării în „grădina” organismului uman. Cum putem îngriji această grădină pentru a ne menține fericiți și sănătoși?

Care sunt cele mai simple și la îndemână schimbări pe care le putem face pentru a obține transformări semnificative în echilibrul și sănătatea noastră?

„Lucrurile sunt simple, atât de simple, încât par de neînțeles.” spune Nichita Stănescu. Într-adevăr, răspunsul este foarte simplu și în cazul nostru: schimbând calitatea apei și a sării pe care o consumăm zi de zi. O APĂ sănătoasă este o apă care are structura prielnică stocării și transportului informației în organism – o apă vie. Sănătatea organismului este dată de calitatea circulației energiei și informației în interiorul său.

Cum putem îmbunătăți fluxul de energie în organism? Prin intermediul SĂRII. Acest lucru a fost demonstrat auditoriului printr-un mic experiment: s-au introdus bornele unui circuit format dintr-un bec și o baterie în diferite tipuri de soluții pentru a testa conductivitatea lor electromagnetică. În primul caz, bornele s-au introdus în apă distilată (o apă total lipsită de minerale) – becul nu s-a aprins deloc. În al doilea caz s-a folosit apă de la robinet – becul s-a aprins slab. În al treilea caz s-a folosit apă Pi și sare de Praid – becul s-a aprins ca și cum circuitul ar fi fost închis, luminozitate totală.

Acest lucru demonstrează faptul că sarea de Praid cu conținutul său bogat în minerale face posibil transferul optim de energie: atât în cadrul unui circuit electric, cât și în corpul nostru. De aceea calitatea sării pe care o consumăm este un element esențial în buna funcționare a organismului.

Participanții la conferință au fost foarte receptivi dar și ușor intrigați de cele aflate, astfel încât discuțiile și întrebările s-au prelungit ore bune la noi la stand. Cum e sarea de Praid diferită față de sarea de masă rafinată? Care e diferența între sarea de Praid și alte tipuri de sări? De ce sarea de Praid e considerată optimă pentru consumul uman? Acestea au fost principalele întrebări, al căror răspuns îl puteți afla și voi cu ocazia întâlnirilor noastre viitoare.

În loc de final

Prezența noastră la acest eveniment o declarăm de bun augur. Cu multe feedback-uri pozitive în traistă, oameni noi minunați pe care am avut ocazia să îi cunoaștem, cu amintirea unei zile însorite în mijlocul naturii, cu adierea unui vânt blânduț de toamnă, ne întoarcem la Arad la „oile noastre”, și așteptăm cu mult interes următoarea ediție a evenimentului și noile orizonturi care se vor deschide până atunci în domeniul sănătății și a stilului de viață armonios!

Până atunci vă așteptăm cu drag la noi la salină la o poveste sau o terapie!

Comments are closed.