Luna Nouă simbolul noilor începuturi

Luna Nouă simbolul noilor începuturi

Luna Nouă simbolul noilor începuturi

Ce înseamnă Luna Nouă?

Luna a fascinat oamenii încă din vremurile străvechi. Prin frumusețea ei, învăluită de mister,Luna are influență asupra vieții de pe Pământ, fapt observabil în ciclicitatea repetitivă și în schimbările resimțite în natură și în ființe.  În cultura umană, atât proeminența naturală a Lunii pe cerul Pământului, cât și ciclul ei regulat de faze așa cum apare de pe Pământ, au oferit referințe culturale și influențe pentru societățile și culturile umane din timpuri imemoriale. Astfel de influențe culturale pot fi găsite în limbă, sistemele de calendare lunare, artă și mitologie. Poți compara acest ciclu cu expansiunea și centrarea energiei care se întâmplă în natură, în noi și cu noi. De exemplu, fermierii erau conștienți de importanța cultivării în funcție de ciclurile lunii și că ceea ce sădeau în perioada Lunii Noi se concretizau în culturi mult mai bogate.

Luna este corpul ceresc care acționează ca un tranzistor al energiei solare, influențând toate aspectele vieții și toate ciclurile de manifestare de pe Pământ.

Oricât de convenabil ar fi să gândim că existența noastră este una liniară, energia Lunii ne demonstrează că viețile noastre sunt ciclice, precum ciclurile de reproducere sau fluxul și refluxul mărilor și a oceanelor, Noi suntem una cu Tot!

Luna trece prin 4 faze în decursul unei luni calendaristice, acestea fiind: Primul Pătrar, Luna Plină, Ultimul Pătrar, Luna Nouă.  Luna Nouă, numită popular în tradiția românească ”Crai Nou” este atunci când luna se află între Pământ și Soare, apare ca o semilună subțire sau poate să nu fie vizibilă deloc. Luna Nouă simbolul noilor începuturi reprezintă momentul perfect în care agricultorii plantează semințele.

În perioada dinainte și de Lună Nouă, sunt puternic sprijinite energetic noile începuturi, proiectele de transformare și purificare mentale și emoționale ale ființei.  Luna Nouă este simbolul începuturilor și este considerat momentul perfect pentru transmiterea intențiilor către Univers. Luna Nouă va avea loc la 10 Iulie, ora 4: 17, conform Astrobârlad.ro.

Din vremuri apuse, Omul a avut o relație magică cu Cerul , Luna fiind considerată o zeitate în multe culturi, căreia i se aduceau rugăciuni, se făceau ritualuri, multe dintre care s-au păstrat și azi în tradițiile românești.

Se spune că atunci când apare Crai Nou, îți vei visa ursitul, pentru asta trebuie să ieși în fața Lunii, să te inclini de trei ori și să-i spui: “Lună dragă, Lună nouă, dă-mi să beau apă de rouă; Lună dragă, draga mea -arată-mi perechea mea !“. Un alt ritual străvechi de Lună Nouă este să-ți scrii dorințele pe o hârtie, să o arzi și să arunci cenușa spre Lună. Astrologii spun că tot ce se începe de Lună Nouă este sortit câștigului. Postul ținut în această zi are un efect maxim detoxifiant pentru organism, iar dacă vreți să renuntați la obiceiuri proaste, tot această perioadă e cea mai bună.

Sunt anumite lucruri pe care nu e bine să le faci de Crai Nou : nu trebuie să te muți, nu se pun cloștele pe ouă, nu trebuie să te măriți, nu trebuie să pleci la drum după miezul nopții. În același timp, trebuie făcut curat în casă, se face slujba de sănătate și curățare, se cară gunoiul pe câmp ca să se reînnoiască pământul.

În vechile credințe păgâne, Luna este zeița principală și ea este parte din ritualurile magice de zi cu zi, păgânii scăldându-se în apa Lunii să curețe toate relele.

Tradițiile românești sunt unele dintre cele mai frumoase și magice din lume și unele ritualuri se respectă încă, pentru că au la bază Natura și respectului omului față de ea.

Ritualurile legate de fazele lunii nu sunt nicio noutate, iar obiceiurile de a sădi o plantă sau de îti tăia părulcând e lună nouă ca să crească repede sunt foarte bine cunoscute și răspândite.  Este vremea noilor începuturi și momentul cel mai potrivit de a ne pune dorințe sau de a sădi germenii unui nou proiect.

Ce facem când este Luna Nouă simbolul noilor începuturi?

Luna nouă este un moment extraordinar pentru a formula acele dorințe care ne șoptesc din adâncurile ființei. Pentru a ne auzi vocea interioară, e necesar să liniștim mintea și să ne ascultăm inimile. Ține minte că tot ce înseamnă cuvinte și gânduri reprezintă vibrații, așa că orice intenție se poate concretiza!

Înainte de începerea oricărui ritual de Lună Nouă, ne vom curăța spațiul și mintea. . Ritualul este simplu. Găsește în casă un loc în care să te simți confortabil. Este foarte important ca înainte să începi, să te relaxezi cât mai mult astfel încât să ai mintea limpede și să conștientizezi dorințele autentice. Pentru a atinge aceasta stare poți încerca să asculți muzică, să meditezi, să aprinzi câteva lumânări sau bețișoare parfumate, deoarece focul curăță încăperea .

Putem folosi Apa ca un canal de comunicare cu Luna și de purificare a corpului.

Apa este elementul primordial în Creație, precum și Sarea, ambele fiind bine cunoscute ca având proprietăți benefice dincolo de cele fizice, ajutând la obținerea echilibrului interior, prin curățare energetică. Putem face o baie cu săruri de baie, ne putem armoniza spațiul cu ajutorul uleiurilor esențiale sau a plantelor care, prin parfumul lor ne ridică nivelul vibrational si ajută la curățarea energetică. Putem bea o cană de ceai din plante tămăduitoare, care să ne aducă calmul, pe lângă alte beneficii pentru sănătate.

Cu mintea clară, ne putem așeza în fața unei pagini goale și începe să scriem dorințele, lăsându-ne conduși de inimă, nu de minte sau ego. Câtă vreme dorința ta corespunde binelui universal, șansele să se împlinească sunt mult mai mari.

Ceea ce conține iubire și e direcționat spre evoluția noastră spirituală este susținut și din afară. Universul se bucură când vrem să ne contopim cu el și atunci își dorește să ajute!

Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți Prima Materia  sau să vizitați aceasta categorie.