Spirulina- minune la îndemână

Spirulina- minune la îndemână

Spirulina- minune la îndemână

Spirulina este provenită din algele albastre-verzi, care cresc în lacurile sărate din climatul subtropical și în ocean. Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, soră cu chlorella. Spirulina a fost folosită din timpuri imemoriale pentru proprietățile sale vindecătoare. Numeroase studii efectuate de specialiști vin să confirme  beneficiile consumului acesteia. Spirulinei i se atribuie proprietăți precum scăderea colesterolului, scăderea în greutate, accelerarea metabolismului și tratarea unor tulburări psihice precum anxietatea, depresia ori deficitul de atenție. Este utilizată pentru menținerea tonusului și vitalității organismului, în caz de oboseală, susține sistemul imunitar.

 Spirulina este bogată în:

-Antioxidanți: clorofilă, care contribuie la detoxifierea organismului şi întărirea sistemului imunitar

-Minerale: mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor, calciu(de 26 de ori mai mult decât laptele)

-Vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, K, acid pantotenic, biotina, acid folic

-Acizi grași esențiali: Omega 3 şi Omega 6

-Proteine: 50-70% din greutatea totală

-Lipide: 6% din greutatea totală

-Glucide: 7-14% din greutatea totală

Spirulina conține ficocianina, acid gama-linoleic, acizi ARN si ADN, acid arahidonic, beta caroten (un nivel de 5 ori mai mare decât cel din morcovi și de 40 de ori mai mare decât cel din spanac), iod, crom, magneziu,potasiu, zinc.

Toți cei 8 aminoacizi importanți pentru corpul uman (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul și valina) sunt compuși ai spirulinei, alga minune.

Acizii gama-linoleici din spirulină ajută la reglarea tensiunii arteriale și ajută în lupta cu colesterolul. Acidul gamma-linoleic dăruiește părului și pielii sănătate și strălucire, ajutând și în simptomele inflamatoare ale artritei. Acidul gamma- linoleic e responsabil și pentru efectul de reducere a alergiilor.

Ficocianina ajută în prevenirea cancerului de colon.

Iodul din spirulină reglează unele procese metabolice care să ajute glanda tiroidă să funcționeze optim.

Clorofila care se regăsește ca nutrient în spirulină este un bun dezinfectant și regenerant eficient, de aceea spirulina se regăsește în compoziția multor creme.

Spirulina conține la fel de mult fier ca și carnea roșie.

Fierul este un compus necesar pentru organism, deficitul acestuia stând la baza multor afecțiuni. Fierul și concentrația foarte mare de clorofilă (a cărei moleculă este aproape identică cu cea a hemoglobinei) susțin îndreptarea anemiei, cresc nivelul hemoglobinei, îmbunătățesc calitatea sângelui și formarea celulelor roșii.

Spirulina- minune la îndemână, va îmbunătăți sistemul imunitar, fiind o sursă bună de sulf, crește puterea fizică, flexibilitatea articulațiilor, agilitatea. În plus, va da un tonus bun tenului și părului, va păstra sănătatea  ficatului și a pancreasului. Sulful ajută la eliminarea toxinelor de la nivel celular., acționând ca un detoxifiant.

Prin conținutul înalt de proteină, spirulina ajută la creșterea și puterea mușchilor, promovează sănătatea neurologică, echilibrează zahărul din sânge, chimia creierului, accelerează vindecarea și ajută la menținerea oaselor puternice.

Prezența triptofanului îi asigură acesteia importanța în echilibrarea chimiei creierului. Absența triptofanului din dietă duce la o deficiență de serotonină, care este esențială pentru crearea stării de bine și care acționează ca un scut de apărare împotriva stresului.

Prin acțiunea detoxifiantă și stimulatoare asupra sistemului endocrin, Spirulina- minune la îndemână crește secreția lactată și înlătură mirosul neplăcut al transpirației.

Pentru a comanda Spirulina din magazinul Prima Materia, vezi aceasta categorie.

Pentru mai multe produse din gama suplimente minerale comercializate de Prima Materia, vezi aceasta categorie.