Salinoterapia eficientă în tratamentul alergiilor sezoniere

Salinoterapia eficientă în tratamentul alergiilor sezoniere

Salinoterapia eficientă în tratamentul alergiilor sezoniere

În sezonul cald, începând de primăvara devreme, odată cu apariția primelor flori și până toamna târziu, datorită concentrației ridicate de polen din aer, sunt foarte răspândite alergiile, medical numite rinite alergice, iar popular febra fânului.

Ce sunt și din ce cauză apar alergiile?

Alergiile constituie în primul rând o dereglare a sistemului imunitar. Acesta percepe în mod eronat particulele de polen ca pe niște atacatori ai organismului, declanșând o reacție exagerată de apărare pentru a-i elimina, caracterizată prin congestie nazală, lăcrimare puternică, tuse, strănut, mâncărimi sau furnicături ale mucoaselor, secreții nazale abundente, febră, dureri de cap, dificultăți de respirație, și așa mai departe.

Cauza principală a dereglării sistemului imunitar o reprezintă nivelul de toxicitate crescut al organismului, toxicitate care poate fi atât fizică (datorată alimentației nesănătoase, viciilor, cum ar fi fumatul, alcoolul, poluării) cât și psiho-emoțională (datorată deșeurilor emoționale adunate în timp, stress, intoleranțe, frustrări). Reacția alergică este un semnal de alarmă tras de către organism unor chestiuni ce trebuie eliminate din viața noastră pentru a ne redobândi sănătatea.

Dacă alergiile nu sunt tratate, și se manifestă pe timp îndelungat, ele pot degenera în timp în astm, sinuzită, complicații respiratorii sau boli autoimune.

Medicina convențională consideră alergiile netratabile și rezumă tratamentul la o medicație menită să suprime simptomele, folosind antihistaminice, decongestionante locale și antiinflamatoare. Există totuși o serie de specialiști care recomandă călduros tratamentul în salină pentru ameliorarea alergiilor, și chiar pentru tratarea lor. Acesta reprezintă un mod natural de tratament, care evită efectul nociv al medicamentelor de sinteză.

Cum acționează salinoterapia?

Aerul salin, datorită concentrației de Clor și Iod prezent în cristalele de sare, are un rol antibacterian, dezinfectant, antiinflamator, antimicotic. În timpul unei ședințe de salinoterapie, particulele de sare pătrund în tractul respirator, acționând ca un aspirator al factorilor patogeni, ai alergenilor, mucusului și infecției.

Sarea este o substanță higroscopică, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a absorbi umezeala din mediul ambiant.

Datorită acestei proprietăți ea poate extrage dintre cilii aparatului respirator tot ceea ce este impur și dăunător, antrenând rezidurile în exterior prin expectorații, scurgeri nazale sau tuse. Căile respiratorii eliberate de impurități vor permite oxigenarea mai eficientă a sângelui, ceea ce va duce la creșterea imunității.

Acțiunea sării nu se rezumă doar la planul fizic.

Sarea este în sine un cristal, aflată în starea sa naturală, neprelucrată. Cristalele prin îndelungatul lor proces de formare, înmagazinează energia telurică și cosmică purificatoare. Radiația acestor cristale, după cum s-a constatat în urma unor experimente științifice, are un efect de purificare a aurei, a chakrelor și a meridianelor energetice. Reglarea corpului energetic va conduce la conștientizarea efectelor și în planul fizic, emoțional și spiritual, tot organismul intrând într-o stare de armonie și bună funcționare. Astfel de fapt se și explică efectul benefic al salinoterapiei asupra afecțiunilor sistemului nervos, precum insomniile, anxietatea și depresia.

Tratamentul salinoterapeutic în cazul alergiilor presupune efectuarea a unui grup de aproximativ 10 – 15 ședințe de câte 1 oră fiecare, ce trebuie repetate de 2-3 ori pe an. Efectele benefice pot fi observate în general după primele 3 ședințe. Dar pentru a acționa pe termen lung și a interveni ca tratament, și nu doar ca ameliorare, se recomandă continuarea acestui proces timp de 2 ani la rând.

„A venit August, perioada alergiilor, și am revenit la salină. După doar 3 zile simptomele au dispărut. După a 3-a ședință somnul meu a fost liniștit. Recomand pentru orice tip de probleme respiratorii, chiar dă rezultate. Sunt foarte mulțumită. Praid-ul a venit la noi acasă.”ne împărtășește Claudia, o clientă în vârstă de 35 de ani.

Salinoterapia eficientă în tratamentul alergiilor sezoniere

Salinoterapia dă rezultate foarte bune în tratarea alergiilor, dar bineînțeles, fiecare om este unic, fiecare vine cu „bagajul propriu” și uneori este nevoie a se recurge la mjloace suplimentare pentru detoxifierea și reglarea organismului.

În acest sens recomandăm:

  • Un program de deparazitare – pentru înlăturarea patogenilor și paraziților din organele interne, căi respiratorii, sânge, ficat, colon, etc.
  • Detoxifierea ficatului și a colonului – prin preparate din plante medicinale sau colonhidroterapie. Plus refacerea florei intestinale. Se cunoaște că 80% din sistemul imunitar se află în intestine. Sănătatea intestinelor este un factor esențial pentru o imunitate ridicată.
  • Adoptarea unui regim alimentar sănătos, renunțarea la zahăr, făinoase și lactate. Dar și la alimentele procesate, care conțin aditivi, fumat, alcool. Acestea acidizează organismul, provocând inflamații și mucus.
  • Cultivarea unor atitudini de viață sănătoase. Să ne întrebăm în viața noastră: Ce nu putem tolera? La ce suntem „alergici”? La ce evenimente avem reacții exagerate? Tiparele comportamentale de multe ori se traduc în același tip de răspuns fizic al organismului la mediul exterior.
  • Efectuarea de exerciții fizice în aer liber pentru întărirea imunității și stimularea drenajului limfatic

Vă așteptăm la salină!

Pentru mai multe informații, diagnostizare individuală sau pentru realizarea unui tratament de salinoterapie, vă așteptăm cu drag în Arad, la Salina Prima Materia, pe Str. Unirii, nr 19, intrare pe Bd. Dragalina, vis-a-vis de Hotel Parc.

Pentru mai multe informații despre salinoterapie, vă invităm să urmăriți Prima Materia  sau să vizitați aceasta categorie.

Comments are closed.