Bio Shiitake pulbere 30 gr.
Ciuperca Shiitake a fost considerată o ciupercă de consum valoroasă timp de cel puțin 2000 de ani, dar de mult timp este cunoscută pentru efectele sale de protectie a sănătății. Numele chinezesc este de – iarnă sau miros bun, pentru că are gust delicios, cu un ușor gust și miros de usturoi. În timpul dinastiei Ming, medicul renumit Wu Shui a numit ciuperca shiitake ,, Elixirul Vieții”.
Uscată la temperatură scăzută, 100% din pulbere de ciuperci bio shiitake, fără aditivi.
Ambalare: în borcan de sticlă, 30 gr.
Ingrediente: Ciuperci Shiitake de la fermă organică controlată.
Nutrienți în 100 g produs:
Energie: 540 KJ, 128 Kcal
Grasime: 2,2 g – din care acizi grași saturați 0,4 g
Carbohidrați: 7,1 g – din care zaharuri 5,6 g
Proteină: 19,9 g
Sare: <0,1 g
Datele prezentate în tabelul de nutriție sunt indicative și pot fluctua.
Componentele tipice de susținere a sănătății al ciupercii Shiitake:
-
(1,3) (1,6) -beta- și (1,3) -alfa- glucani și derivații lor proteici
-
Include alte fibre vegetale,
-
Derivați speciali de diacetilen,
-
Derivați de aminoacizi,
-
Lentinacina, ergotioneinta,
-
Acizi grași omega-6 polinesaturați, acid linoleic,
-
Diferite vitamine (B1, B2, B6, B9, D, K),
-
Elemente (calciu, magneziu, fosfor, fier etc.)
-
Oligoelemente (mangan, zinc, seleniu etc.). Mirosul său caracteristic este cauzat de compusul organic de sulf numit lenthionin.
-
Excelenta sursă non-animala de fier, cu o bună biodisponibilitate (Fe).
-
Derivații purinici sunt principala componentă antioxidantă a sângelui,
-
Conținutul de proteine este ridicat (18-20%), deci este o sursă excelentă de proteine, de provenienta non- carne, dar este foarte asemănător cu ea, care ajută la compensarea aminoacizilor esențiali lipsiți din alimente și produse de origine vegetala.
Shiitake sau shii-lua cu origini în Orientul Îndepărtat (Lentinula sau Lentinellus edodes, denumirea veche micologica: Lentinus edodes), este o ciupercă (take) care crește pe o specie de lemn dură (shii-n sau shiya). Ca și alte ciuperci de consum cu pălărie, are un conținut ridicat de umiditate, scăzut în calorii, valoroase în proteine, aminoacizi și carbohidrați.
100 de grame de ciuperci proaspete conțin 42 de calorii. Cu toate acestea, starea bună a efectelor pozitive ale ciupercii shiitake, este calitatea fiabilă, standardizată de calitate și a produselor sale din ciuperci, care pot fi garantate doar în condiții BIO de producție ecologică.
Ciupercile trebuie produse în condiții de mediu curat, deoarece prin rețeaua lor extinsă de micelium, reușesc să absoarbă din pământ și apă tot ce găsesc acolo. Componenții toxici și metaboliții lor, precum și metalele grele toxice ajung ușor în miceliul fungilor. Astfel de efecte nu au loc în condiții de producție bio controlată.
În producția biologică de ciuperci este important ca și deasupra pământului să fie un mediu natural și curat. Ciupercile sunt capabile să absoarbă substanțele nutritive sau chiar substanțe toxice din aer!
Cum se consumă ciuperca Bio Shiitake pulbere?
-
Din ciuperca bio shiitake, consumați 2 x 1 linguriță moca/zi omogenizată într-o cantitate mică de lichid. Gustul de usturoi îl face preferabil să se amestece cu salate, supe, apă și ceai de ceapă.
-
Ciuperca shiitake este delicioasa atat consumata proaspăta cat și uscata, măcinata, dar si folosita ca un condiment. Mirosul și gustul îl aseamana cu usturoiul. Aroma poate deveni chiar mai puternică și mai distinctivă daca este uscată. Este condimentul preferat al sushiului japonez. Este cel mai delicios ingredient din mâncărurile Wok. Se condimenteaza legume fierte, diverse salate, în special roșii și brânză mozzarella dar, si ceapa proaspata și ardei.
-
Puteți obține un ceai din plante din ciuperca uscată de shiitake. Se amestecă pulbere de bio shiitake cu 2 dl în apă caldă sau rece, dar de preferință sa fie fără clor și apoi se bea. Să se consume pe stomacul gol.