Bio Shiitake pulbere

40.00 lei

Gramaj: 20g
Pretul include TVA
Livram in Arad personal, iar in tara prin curier.

Descriere

Ciuperca Shiitake a fost considerata o ciupercă de consum valoroasă timp de cel puțin 2000 de ani, dar de mult timp ea s-a facut cunoscuta pentru efectele sale de protectie a sănătății. Numele chinezesc este de – iarnă sau miros bun, pentru că are gust delicios, cu un ușor gust si miros de usturoi. În timpul dinastiei Ming, medicul renumit Wu Shui a numit ciuperca shiitake- elixirul
vietii.

Uscată la temperatura scazuta, 100% din pulbere de ciuperci bio shiitake, fără aditivi.
Ambalare: în borcan de sticlă.
Ingrediente: Ciuperci Shiitake de la ferma organica controlata

Nutrienti in 100 g produs:
Energie: 540 KJ, 128 Kcal
Grasime: 2,2 g – din care acizi grași saturați 0,4 g
Carbohidrați: 7,1 g – din care zaharuri 5,6 g
Proteină: 19,9 g
Sare: <0,1 g
Datele prezentate în tabelul de nutriție sunt indicative și pot fluctua.

Componentele tipice de susținere a sănătății al ciupercii Shiitake:

  • (1,3) (1,6) -beta- și (1,3) -alfa- glucani și derivații lor proteici
  • Include alte fibre vegetale,
  • Derivați speciali de diacetilen,
  • Derivați de aminoacizi,
  • Lentinacina, ergotioneinta,
  • Acizi grași omega-6 polinesaturați, acid linoleic,
  • Diferite vitamine (B1, B2, B6, B9, D, K),
  • Elemente (calciu, magneziu, fosfor, fier etc.)
  • Oligoelemente (mangan, zinc, seleniu etc.). Mirosul său caracteristic este cauzat de compusul organic de sulf numit lenthionin.
  • Excelenta sursă non-animala de fier, cu o bună biodisponibilitate (Fe).
  • Derivații purinici sunt principala componentă antioxidantă a sângelui,
  • Conținutul de proteine ​​este ridicat (18-20%), deci este o sursă excelentă de proteine, de provenienta non- carne, dar este foarte asemănător cu ea, care ajută la compensarea aminoacizilor esențiali lipsiți din alimente și produse de origine vegetala.

Shiitake sau shii-lua cu origini in Orientul Îndepărtat (Lentinula sau Lentinellus edodes, denumirea veche micologica: Lentinus edodes), este o ciupercă (take) care crește pe o specie de lemn dura (shii-n sau shiya).  Ca și alte ciuperci de consum cu palarie, are un conținut ridicat de umiditate, scăzut în calorii, valoroase în proteine, aminoacizi și carbohidrați.
100 de grame de ciuperci proaspete conțin 42 de calorii. Cu toate acestea, starea bună a efectelor pozitive ale ciupercii shiitaki, este calitatea fiabilă, standardizată de calitate și a produselor sale din ciuperci, care pot fi garantate doar în condiții BIO de producție ecologică.

Ciupercile trebuie produse in condiții de mediu curat, să fie printre cele mai curate și mai puțin poluate, deoarece prin reteaua lor extinsa de micelium, reusesc sa absoarba din pamant si apa tot ce gasesc acolo. Componenții toxici (de exemplu pesticidele) și metaboliții lor, precum și metalele grele toxice (de exemplu, mercur, cadmiu, plumb) ajung usor in miceliul fungilor. Astfel de efecte nu au loc sau doar foarte rar in condiții de bio-producție controlata.
In producția biologică de ciuperci este important ca si deasupra pământului sa fie un mediu natural și curat. Ciupercile sunt capabile să absoarbă substanțele nutritive sau chiar substanțe toxice din aer!

Cum se consumă ciuperca Bio Shiitake pulbere?

  • Din ciuperca bio shiitake, consumati 2 x 1 lingurita moca/zi omogenizata într-o cantitate mică de lichid. Gustul de usturoi îl face preferabil să se amestece cu salate, supe, apă și ceai de ceapă.
  • Ciuperca shiitake este delicioasa atat consumata proaspăta cat și uscata, măcinata, dar si folosita ca un condiment. Mirosul și gustul îl aseamana cu usturoiul. Aroma poate deveni chiar mai puternică și mai distinctivă daca este uscată. Este condimentul preferat al sushiului japonez. Este cel mai delicios ingredient din mâncărurile Wok. Se condimenteaza legume fierte, diverse salate, în special roșii și brânză mozzarella dar, si ceapa proaspata și ardei.
  • Puteți obține un ceai din plante din ciuperca uscată de shiitake. Se amestecă pulbere de bio shiitake cu 2 dl în apă caldă sau rece, dar de preferință sa fie fără clor și apoi se bea. Să se consume pe stomacul gol.

Pot aparea efecte secundare ale produsului?
Polizaharida lui Shiitake, lentina, poate provoca foarte rar reacții alergice cutanate. Dungile roșii, care amintesc de o urma de zbiciuire, apar in principal pe membre. Această reacție alergică la nivelul pielii poate fi provocată și de ciupercile gătite de shiitake. Dacă observati acest lucru pe piele, opriți consumul de ciuperci shiitake imediat!

Consumul Bio Shiitake impreuna cu tratament medicamentos:

Shiitake și produsele sale în condiții controlate pot fi consumate în siguranță în sisteme stricte de asigurare a calității, dar pacienții hemofilici, cei care iau medicamente anticoagulante, necesită prudență și este recomandat consultarea medicului.

ATENȚIE!
Consumul celor alergici la ciuperci și spori de bureți nu este recomandat!

Această informație are doar scop informativ. Bio Shiitaki nu este un medicament, utilizarea acestuia nu este un substitut pentru terapia medicală, poate fi doar complementara acestora. Respectați descrierea și nu depășiți doza zilnică recomandată. Consumul acestui produs nu reprezintă un substitut pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, un stil de viață sănătos sau terapia medicamentoasa și alte tratamente prescrise de medicul dumneavoastră.
Contactați medicul pentru întrebări.

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Bio Shiitake pulbere”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *