Folosirea plantelor medicinale intineritoare – Salvia

„Aceasta metoda, contrar asteptarilor, nu vizeaza femeile incepand de la varsta de 50 de ani, ci toate femeile. In medicina traditionala se stie ca oamenii au o varsta cronologica, o varsta biologica si o alta varsta, spirituala. Prima varsta si anume cea cronologica, oricat am vrea, nu o putem influenta, cel mult putem sa nu o divulgam. Varsta biologica este cheia problemei luate in discutie si, bineanteles, trebuie sa fie cat mai mica.

Varsta spirituala nu se masoara in ani, ci in maturitate spirituala. Cu cat un om are o varsta spirituală mai mare, cu atat se simte si este mai tanar.

La o femeie, indicii exteriori cei mai evidenti ai varstei biologice sunt pielea (culoare, netezime, stralucire, aspect), atitudinea corporala, starea sistemului muscular. O femeie sanatoasa, indiferent de varsta, are in general o piele stralucitoare, neteda, o musculatura armonios dezvoltata, o masa adipoasa redusa, chipul, expresia fetei este luminoasa, destinsa, radioasa, sanii sunt fermi, intregul corp este tonifiat.

Exista femei foarte tinere, adolescente chiar, care au un aspect neconcordant cu varsta lor cronologica: pieptul este lipsit de fermitate, atitudinea corporala batraneasca, garbovita, corpul flasc, cu depuneri de grasime in exces. In acelasi timp, anumite femei cu o alimentatie si un stil de viata corespunzator, care au inteles ca organismul trebuie ajutat in mod constant sa se refaca, au o infatisare de invidiat pana la varste inaintate, mentinandu-si tonusul si tineretea.

Aspectul corporal este direct influentat de procesele metabolice si endocrine din organism. Un metabolism bun inseamna o asimilare corespunzatoare a substantelor nutritive si o eliminare rapidă a toxinelor din organism. Dezechilibrele metabolice sunt de multe ori cauza obezitatii, a flascitatii corpului, a lipsei de vitalitate, a unui piept insuficient dezvoltat sau lipsit de fermitate. Dieta drastica şi gimnastica corporala nu sunt intotdeauna solutiile unor asemenea probleme. Echilibrul organelor interne, al glandelor exocrine si endocrine este adesea foarte subtil si nu intotdeauna reacţioneaza la retetele clasice, mai ales daca acestea nu tin cont de constitutia individuala a persoanei tratate.

Din acest punct de vedere, asimilarea principiilor active ale anumitor plante medicinale permite refacerea organismului uman prin manifestarea acelei functii misterioase pe care o putem numi: veritabila inteligenta naturala a Universului viu. Aceste plante medicinale au un efect mult diferit fata de cel al medicamentelor clasice si chiar de cel al alimentelor. Pentru a intelege modul in care actioneaza anumite plante medicinale vom da exemplul unor plante hipotensoare cum ar fi paducelul (Crataegus sp.), rozmarinul (Rosmarinus off.), captalanul (Petasites hybridus), ginkgobiloba (Ginkgo biloba), talpa gastii (Leonorus cardiaca) care acţioneaza nu scazand pur si simplu tensiunea arteriala, ci regland-o. Nu se stie prin ce mecanism se realizeaza acest proces, care este modalitatea prin care se realizeaza feed-back-ul necesar unei reglari de asemenea finete, dar este verificat in mii de cazuri faptul ca toate plantele anterior enumerate sunt la fel de eficiente atat in tratamentul hipertensiunii arteriale, cat şi al hipotensiunii. Asemenea cazuri de actiune inteligenta a plantelor mai sunt cunoscute (selectivitatea atacarii ţesuturilor de catre anumite plante caustice, care ataca doar celulele bolnave; reglarea apetitului de catre plantele balsamice etc.), ceea ce intereseaza este insa sublinierea actiunii foarte nuantate si eficiente a anumitor plante in cazuri in care metodele clasice nu au nici o eficienta.

Este necesar sa stim cum sa ne mentinem tinere si chiar cum sa reantinerim. Din acest punct de vedere, sa retinem ca exista plante foarte eficiente si subtile ca actiune, care ne pot ajuta foarte mult, mai ales daca sunt folosite la timp, in acest proces (de intinerire si mentinere).

Nu se poate vorbi de frumusetea unei femei, de intretinerea siluetei, a sanilor, a taliei, a musculaturii picioarelor, a pielii, fara a lua in considerare intregul corp. Vom prezenta in continuare plante medicinale si retete cu plante pentru mentinerea intr-o stare de sanatate si armonie a intregii fiinte.

Comments are closed.