Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Zilele culturale maghiare Timișoara

septembrie 24, 2021 @ 10:00 am - septembrie 26, 2021 @ 10:00 pm

Zilele culturale maghiare Timișoara

Zilele culturale maghiare Timișoara 24-26 septembrie

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara revin cu a șasea ediție în Piața Libertății, între 23 și 26 Septembrie 2021, eveniment organizat de către Asociația BASTION. Un eveniment de anvergură, care are ca scop promovarea culturii maghiare și totodată a multiculturalității. Într-un oraş unde etniile trăiesc în armonie şi îşi respectă cultura reciproc, organizatorii doresc ca aceste evenimente să familiarizeze cetățenii cu cultura minorității maghiare. Pe lângă aceasta, festivalul va contribui la promovarea oraşului Timişoara din punct de vedere cultural, economic şi turistic.

Promovarea multiculturalităţii, prin prezentarea culturii maghiare, cea mai numeroasă minoritate etnică din Timişoara, în cadrul a trei zile de dansuri, tradiţii, ateliere de mesteşuguri, spectacole de teatru, activităţi pentru copii şi familii, expoziţii, târg de carte, degustare de vin şi de mâncare tradiţională ungurească.

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara se organizează pentru a șasea oară, în plin centrul orașului. Festivalul este un eveniment comun al comunității maghiare, al familiilor maghiare, ONG-urilor, instituțiilor,
antreprenorilor și artiștilor maghiari care locuiesc sau provin din oraș. Pe parcursul celor patru zile, cei interesați vor putea lua parte la evenimente variate: concerte, spectacole de teatru, spectacole tradiționale, muzică și dansuri populare, gastronomie, târguri de artizanat și activități pentru copii. Scopul Zilelor Maghiare din Timișoara este prezentarea și trăirea culturii și tradițiilor noastre populației majoritare și etniilor conlocuitoare. Evenimentul nostru este deschis tuturor, iar caracterul său regional este evidențiat atât prin locație, cât și prin caracterul programelor. Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, Timișoara va găzdui
o serie de artiști, muzicieni și grupuri de dans din regiune, precum și invitați din Ungaria și din diferite regiuni ale Transilvaniei. După evenimentul de anul trecut, care nu a avut o amploare atât de mare, sperăm că anul acesta vom putea organiza din nou un festival cu care să ne apropiem cât mai mult de normalitate, respectând în același timp reglementările epidemiologice. Haideți să experimentăm cultura maghiară la Timișoara în perioada 23-26 septembrie! Asociația Bastion.

Prima Materia, ne simțim onorați să putem participa la Zilele culturale maghiare Timișoara 24-26 septembrie și în acest an! Vă așteptăm cu degustare de apă Pi, cu produsele noastre din sare de Praid, precum și alte produse din magazin.

Pentru mai multe evenimente organizate de Prima Materia, vezi aceasta categorie.

Detalii

Începe:
septembrie 24, 2021 @ 10:00 am
Se termină:
septembrie 26, 2021 @ 10:00 pm
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,

Organizatori

Salina Prima Materia
Asociația Bastion

Loc de desfășurare

Piața Libertății,Timișoara
Piața Libertății
Timișoara, 300077 România
+ Hartă Google