Ciuperci Shiitake întregi
Shiitake are un efect armonizant, adaptabil, ajută la reglarea și activarea funcțiilor corpului. Aceasta susține realizarea și menținerea echilibrului fizic și mental, are o gamă largă de proprietăți fiziologice generale și specifice. Un supliment ideal pentru un stil de viață sănătos. Preparatele AHCC (Compusul corelat cu hexoză activă) și Lentinan (polizaharid de tip Glucan) extrase din ciuperci shiitake sunt utilizate în multe țări ca adjuvant la chimioterapia convențională și radioterapie, în principal sub formă de injecție.
Efectele pozitive ale Ciuperci Shiitake întregi în urma rezultatelor cercetării disponibile:
– poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare, rinichilor și ficatului
– pot sprijini activitatea sistemului imunitar, poate contribui la detoxifierea enzimatică a ficatului
– poate avea un efect pozitiv asupra funcționării pielii, a sistemului respirator și a pancreasului
– optimizează procesele de construire / descompunere ale organismului, nivelurile de grăsimi din sânge și de zahăr din sânge, ajutând la reducerea riscului de diabet zaharat tip 2 și menținerea unei greutăți sănătoase
– multe rezultate ale testelor confirmă faptul că componentele shiitake pot sprijini funcționarea optimă a sistemului de apărare antioxidant al organismului și pot reduce riscul stresului oxidativ
– mai mult, a fost descris efectul antibioticului shiitake, antiviral (de exemplu, HPV, HIV) și antifungic (de exemplu împotriva Candida albicans)
Nivelurile ridicate de vitamina A și vitamina C, care sunt mari antioxidanți, ciuperca shiitake conține majoritatea substanțelor L-ergothioneine (antioxidant puternic) pe care corpul însuși nu le poate produce, astfel încât să le putem alimenta în corpul nostru prin nutriție.
Cum să consumi ciuperci ecologice shiitake?
Ca și alte ciuperci, sunt bogate în umiditate bogată în calorii, bogate în proteine, aminoacizi și carbohidrați. 100 de grame de ciuperci proaspete conțin un total de 42 de calorii.
Datorită gustului de usturoi, se recomandă amestecarea sa în salate, supe, apă.
Ciuperca shiitake se poate consuma proaspătă, brută sau uscată, pudră, măcinată, oricum este gustoasă.
Mirosul și gustul său evocă usturoiul. Aroma sa este poate chiar mai puternică și mai distinctă când este uscată.
Sushi japonez este un condiment preferat. În mare parte este ingredient delicios ale mâncărurilor wok.
Legumele fierte, aromate cu ciuperca în diferite salate, în special roșiile și brânza de mozzarella, pot fi consumate cu ceapă și ardei delicioși.
Putem face, de asemenea, pulbere uscată de ciuperci bio shiitake. Se amestecă pulberea bio shiitake în 2 dl de apă caldă sau rece, de preferință în apă fără clor, apoi se bea. Luați-l pe stomacul gol!
Instrucțiuni de utilizare: înmuiați ciupercile uscate timp de 30 de minute în apă călduță. Ciuperca îmbibată poate fi folosită pentru supe, sosuri, carne, la aburi, coapte.
ATENȚIE!
Consumul celor alergici la ciuperci și spori de bureți nu este recomandat!
Pentru mai multe produse din gama Suplimente Bio de Prima Materia, vezi aceasta categorie.